Logo Realitatea.md

Insulte în Parlament! Voronin, despre deputata Babiuc: „Încă o prostitutkă politică!” Lupu: „Dacă sunteți deprins să umblați pe la case de toleranță, nu extrapolați!” (VIDEO)

08 Februarie 2018, 11:51 // Politica

Nivelul declarațiilor acide la prima ședință din Parlament trece limita! De data aceasta președintele fracțiunii comuniștilor, Vladimir Voronin a insultat proaspăta deputată venită de pe lista PCRM care a aderat recent la Partidul Democrat. Declarația deputatului a provocat un val de nemulțumiri și reacții din partea democraților. 

Embed:

Vorbind despre o hotărâre a Parlamentului privind neutralitatea Republicii Moldova, Voronin l-a atenționat pe Marian Lupu cu privire la deputații care mai devreme au susținut această inițiativă.

„Marian Ilici, atenție vă rog! Văd că nu prea citești ceea ce trebuie. În grupul de lucru au fost Diacov Dumitru, Sîrbu Serioja, doi trădători din fracțiunea noastră, patru așa-numiți dermocrați din fracțiunea voastră. Și tu acum spui că apreciezi variantul nul. Marian, alo, ce-i cu tine?”, s-a adresat Voronin reprezentanților fracțiunii PD.

Cele mai multe discuții le-a provocat momentul în care președintele PCRM a insultat deputata Babiuc care a trecut de partea PD.

„Cu toate acestea, ați majorat și componența încă cu o „prostitutkă” (n.r. „prostituată”) politică. Felicitările noastre!”, a menționat Vladimir Voronin.

Drept reacție la aceste cuvinte a reacționat președintele Parlamentului Andrian Candu care a cerut o atitudine corespunzătoare, dar președintele fracțiunii PD, Marian Lupu, i-a răspuns într-o asemenea manieră. 

„Dacă cineva este obișnuit să meargă la casele de toleranță și să comunice cu prostituatele, vă rog să nu extrapolați!”, a declarat Marian Lupu. 

De menționat că astăzi fracțiunea Partidului Democrat a anunțat că a devenit mai mare, după ce deputata comunistă a decis să adere la fracțiunea PDM.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile