Logo Realitatea.md

Întâlnire la nivel înalt privind implementarea Proiectului „Vizibilitate și comunicare asupra Acordului de Asociere, Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător”

08 Noiembrie 2017, 20:34 // Economie

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a  avut astăzi o întrevedere cu  Aneil Singh, reprezentant al Delegația UE a Republicii Moldova și cu reprezentanții companiei McLean Consulting, în cadrul primei ședințe a Comitetului de coordonare și monitorizare al Proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere, Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA), finanțat de Uniunea Europeană”.

Vicepremierul a salutat inițiativa implementării proiectului lansat recent la Chișinău, menționând că va fi o strategie de comunicare necesară pentru aprofundarea rezultatelor componentei DCTFA al Acordului de Asociere RM-UE atât pentru realizarea prevederilor de integrare europeană, cât și pentru mediul de afaceri din țara noastră.

La rândul ei, reprezentanta Delegației UE s-a referit la importanța implementării acestui proiect, accentuând că proiectul este axat pe sensibilizarea opiniei publice, inclusiv prin campanii de comunicare pentru audiențe specifice cu scopul promovării beneficiilor implementării si participării în cadrul Acordului de Asociere, Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pentru a obține informarea necesară a părților interesate și pentru a avea un proces integral implementat și participativ.

Raluca Costache, șef de echipă al companiei McLean Consulting a prezentat desfășurat detaliile Proiectul, care se va desfășura pe trei componente de bază și se adresează ca ajutorul în furnizarea unor informații specifice și utile ce vizează necesitățile atât ale companiilor/exportatorilor mari, cât și ale întreprinderilor mici și mijlocii și ale antreprenorilor, coordonând aceste servicii cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, agențiile relevante și alte inițiative ale donatorilor.

De asemenea, pe parcursul ședinței au fost discutate principalele concluzii ale fazei de documentare. Proiectul este implementat de consorțiul format din Project Group International, B&S Europe și GOPA COM. Autoritatea consacrată este Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Perioada implementării este de doi ani din 1 septembrie 2017 - 31 august 2019.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile