Logo Realitatea.md

Întâmplare ”halucinantă” la Kiev: Mașinile unor diplomați ruși, vandalizate cu... fecale și fumigene (foto)

28 Septembrie 2018, 11:43 // În lume

Mai multe maşini ale Corpului Diplomatic rus din Kiev, Ucraina, au fost vandalizate de către un grup de necunoscuți. Potrivit presei din Ucraina, incidentul ar fi avut loc în timpul unei petreceri de luat rămas bun la sfârșit de mandat a conducătorului organizației de cooperare ucraineano-rusă „Россотрудничества”, Constantin Vorobiov. 

Foto: Rodion Shovkoshytnyi via Facebook

Potrivit unei note informative a Ambasadei Federației Ruse în Ucraina, grupul de necunoscuți a aruncat cu fecale, vopsea și fumigene în mașinile diplomaților. De asemenea, pe gardul clădirii Reprezentanței Comerciale a Federației Ruse la Kiev au fost făcute inscripții ofensatoare la adresa rușilor.

La scurt timp după incident, misiunea diplomatică a transmis un mesaj public, prin care acuză poliția din Ucraina că nu ar fi împiedicat actul de vandalism și anunță că a înaintat o notă de protest Ministerului Afacerilor Externe a Ucrainei.

”Așteptăm din partea ucraineană condamnarea publică a acestui act barbar și luarea tuturor măsurilor necesare de investigare a circumstanțelor infracțiunii, pentru a asigura siguranța misiunilor rusești în Ucraina, angajaților și proprietăților acestora și, de asemenea, pentru a compensa pierderile materiale suportate”, se arată în comunicatul misiunii diplomatice.

Foto: Rodion Shovkoshytnyi via Facebook 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile