Logo Realitatea.md

Intervenția drumarilor, complicată de mașinile parcate la nimereală. "Utilajele făceau slalom"

11 Ianuarie 2019, 17:13 // Societate

Intervenția autospecialelor și utilajelor de deszăpezire a fost una complicată noaptea trecută și pe parcursul zilei de azi din cauza mașinilor parcate la nimereală pe trotuare și în curțile blocurilor din capitală. Totuși, spun autoritățile, nicio stradă nu a rămas blocată de omăt.

Foto: chisinau.md

"La Buiucani, s-a intervenit și de două și de trei ori în același loc. Cea mai gravă problemă erau mașinile parcate. Utilajele făceau slalom printre ele", a subliniat vicepretorul de Buiucani Vadim Brânzaniuc. 

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, le-a sugerat locuitorilor capitalei să "ajute autoritățile să aibă grijă de curțile de blocuri".

"Noi nu putem interveni din cauza mașinilor parcate. Azi am mers prin curți în care nu știu dacă utilajele vor putea trece la noapte. Haideți să avem împreună grijă de orașul nostru", a spus Codreanu.

Acesta a mai menționat că a sesizat astăzi indiferența oamenilr față de cei care au rămas împotmoliți îm omăt.

"Eu azi am împins vreo 30 de mașini. Haideți să ne ajutăm unii pe alții"

Primarul le-a mulțumit și i-a lăudat pe agenții economici care au avut grijă de spațiile adiacente și au curățat zăpadă. În schimb, le-a promis celor care nu au făcut același lucru că "va ninge cu amenzi". 

De asemenea, Ruslan Codreanu le-a mulțumit și tuturor muncitorilor Exdrupo, Direcției locativ-comunale și Spații Verzi pentru munca depusă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5865 0.0029%
USD USD 18.2036 -0.0549%
RUB RUB 0.2888 0.3475%
RON RON 4.3572 0.0712%
UAH UAH 0.6941 0.4196%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile