Logo Realitatea.md

Interviu VIDEO: Iurie Podarilov dezvăluie topul țărilor în care ajung să fie traficați moldovenii, profilul victimelor și statistici îngrijorătoare

24 Noiembrie 2015, 06:35 // Societate
// Autor:  
Irina Luca

Traficul de persoane este un fenomen întâlnit în toată lumea. Tot mai multe persoane nu vor să muncească şi recurg la tot felul de afaceri ilegale pentru a câştiga bani mai uşor. Iurie Podarilov, șef-adjunct la Centrul de Combatere a Traficului de Persoane a Ministerului Afacerilor Interne a acordat un interviu pentru Realitatea.md în care a vorbit despre amploarea pe care a luat-o traficul de ființe umane, despre cât de important este să raportăm cazurile de abuz, dar și despre ce putem face pentru a reduce numărul persoanelor care cad în plasa traficanților, în special copii.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și anunță că statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește numărul victimelor traficului de persoane. Podarilov ne dezvăluie topul țărilor de destinaţie pentru victimele traficului de ființe umane din Moldova, dar și profilul celor care ajung victime ale acestui fenomen. 

Totodată, Iurie Podarilov spune ce servicii sau programe au fost dezvoltate în ultimii ani în Republica Moldova, care să asigure protecţia şi reabilitarea persoanelor care au devenit victime ale traficului de fiinţe umane.

Potrivit lui, Republica Moldova poate fi un exemplu pentru alte țări privind combaterea traficului de persoane. Asta deoarece la noi legea este destul de severă, astfel că toate persoanele care sunt învinuite pentru trafic de persoane primesc o singură pedeapsă - cea de privaţiune de libertate.

De asemenea, Iurie Podarilov vine cu un șir de sfaturi și recomandări pentru persoanele care au devenit victime ale traficului de ființe umane, dar și pentru părinți, pentru a-și proteja copiii de abuzuri.

Mai multe la acest capitol aflați în interviul de mai jos: 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile