Logo Realitatea.md

INTIMIDARE? Deputat: Consilierii din Dubăsari, care l-au suspendat temporar din funcție pe președintele raionului, citați la CNA nemotivat

14 Ianuarie 2021, 12:39 // Actualitate

Consilierii raionali din Dubăsari, care prin decizie comună l-au suspendat din funcție pe Președintele raionului, Grigore Filipov, au fost citați să se prezinte la CNA. Citațiile au fost semnate de Vitalie Alexandru, șeful direcției teritoriale centru, chiar pe 31 decembrie 2020, fără a fi indicat motivul convocării. Despre acest lucru a anunțat astăzi deputata Platformei DA, Stela Macari.

Foto Simbol

Stela Macari califică aceste acțiuni ale CNA drept act de intimidare și constată că „regimul lui Dodon sau Chicu nu a dispărut odată cu plecarea acestora din instituțiile statului”.

„Atât timp cât instituțiile statului sunt conduse de oamenii lor, tacticile de intimidare, constrângere și influențare a persoanelor incomode au rămas intacte în continuare la toate nivelurile, ba chiar s-au amplificat”, susține deputata.

Stela Macari s-a arătat nedumerită privind implicarea CNA în această răfuială, operativitatea cu care a emis citații această instituție, lipsa motivației, nefiind specificat genul încălcărilor comise de consilieri etc.

Deputata se întreabă și de ce instituțiile statului nu au luat nicio atitudine, decât una mimată într-un ping-pong amatoricesc, privind încălcările grave comise de Grigore Filipov, probate inclusive prin imagini video.

Amintim că, la 16 decembrie curent, consilierii raionali Dubăsari l-au suspendat din funcție pe președintele raionului, socialistul Grigore Filipov, pentru 60 de zile, iar pe vicepreședintele raionului, la fel membru PSRM, Sergiu Grigoriev, l-au demis.

Filipov a fost suspendat din funcție pentru a putea fi anchetat de o comisie specială, cu privire la abuzurile și fărădelegile făcute de acesta, fiind în funcția de demnitate publică.

Referitor la vicepreședintele raionului Dubăsari, Sergiu Grigoriev, acesta a fost demis pentru „neglijență în serviciu și intimidarea consilierilor raionali”.

DOC: Platforma DA

Citeste tot despre: cna, Dubăsari, Grigore Filipov, Stela Macari
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile