Logo Realitatea.md

Intoxicație cu miros de plastilină. Şapte elevi şi doi profesori de la o școală din raionul Cahul au avut de suferit

03 Martie 2017, 09:19 // Societate

Şapte elevi şi doi profesori ai gimnaziului din satul Burlăceni, raionul Cahul, s-au intoxicat în timpul pauzei dintre ore, din cauza mirosului de plastilină. Un copil şi un adult au fost internați în secția Reanimare a Spitalului Raional Cahul, cu intoxicație acută. Ceilalți au primit îngrijiri medicale şi sunt monitorizați de către medicul de familie.


Foto: gokid.ro

Centrul de Sănătate Publică din Cahul a luat probe de plastilină pentru investigații, iar clasa a fost închisă până la elucidarea cauzei intoxicației.

Incidentul a avut loc joi dimineața, în clasa a șaptea, după prima lecție, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Elevii au confecționat câteva figurine, iar după 15 minute au început să se sufoce, să tușească, să amorțească şi să amețească. La ora 10.24 au sosit două echipe ale medicilor de urgență, care au acordat copiilor şi profesorilor ajutor medical.

Din cercetările preliminare, s-a constatat că plastilina utilizată provine dintr-un lot de ajutor umanitar și a fost oferită unui elev de reprezentanții unei confesiuni religioase. Poliția verifică dacă şi alți copii au primit acest produs.

Totodată, Centrul Național de Sănătate Publică va efectua, vineri, expertiza plastilinei pentru a verifica dacă materialul folosit la gimnaziul din Burlăceni conține substanțe toxice, periculoase pentru sănătate. De asemenea, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au atenționat cadrele didactice din această instituție să atragă mai multă atenție pe viitor la calitatea materialelor sau la produsele aduse de elevi în instituție.   

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile