Logo Realitatea.md

Investitor străin, interesat să deschidă un centru oncologic modern în Republica Moldova

22 Decembrie 2016, 14:00 // Economie

Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ismail Dernek, vicepreședinte al Bozlu Holding S.A., președinte al Healthcare Group. În timpul discuţiei, investitorul turc şi-a exprimat intenţia de a deschide în Republica Moldova un centru oncologic modern, care să ofere pacienţilor servicii medicale de calitate.

Foto: gov.md

Prim-ministrul a spus că Guvernul susţine implementarea acestei idei, iar Cabinetul de miniştri a aprobat deja o serie de modificări legislative care anulează monopolul de prestare a serviciilor de tratament pe acest sector. Proiectul se află în Parlament şi urmează să fie votat în lectură finală. „Avem nevoie de servicii calitative în oncologie, dar şi de mărirea numărului de instituţii care acordă asemenea servicii. Pacienţii trebuie să aibă acces la servicii medicale calitative”, a menţionat Pavel Filip.

La rândul său, vicepreședintele Bozlu Holding S.A. a declarat că, compania îşi doreşte să facă o investiţie pe termen lung în oferirea serviciilor de diagnosticare şi tratament a maladiilor oncologice. În acelaşi timp, investitorul turc a specificat că, la moment, o bună parte din pacienţii din Republica Moldova merg în Turcia sau alte ţări pentru a beneficia de tratament, ceea ce creează costuri suplimentare. Astfel, extinderea serviciilor de calitate înaltă în acest domeniu va facilita considerabil accesul cetăţenilor din ţara noastră la servicii medicale calitative.

În context, Pavel Filip a subliniat că Guvernul este preocupat de implementarea reformelor privind crearea condiţiilor sigure de activitate pentru investitori şi a vorbit despre  măsurile întreprinse de Executiv în acest sens.

Bozlu Holding S.A. activează pe piaţa medicală de mai bine de 25 de ani şi include  companii în ţări precum: Statele Unite ale Americii, Turcia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Polonia şi România.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile