Logo Realitatea.md

Iohannis: Vom relua cooperarea deplină cu Republica Moldova, când vom vedea continuarea parcursului european

16 Ianuarie 2020, 14:20 // Politica

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România va relua cooperarea deplină cu Republica Moldova când va constata că la nivel guvernamental vor avea loc acţiuni pentru continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei.

"În ceea ce priveşte Republica Moldova, reiterez poziţia României: parcursul european este singura şi cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituţiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetăţenilor săi. Din păcate, aşa cum am mai spus, nu suntem deloc convinşi că actualul Guvern de la Chişinău îşi propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetăţenilor, proiectele cu impact la nivel local şi proiectele de interconectare strategică.

Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acţiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei, de natură să asigure un parcurs democratic şi predictibilitate în plan intern şi extern", a spus Iohannis, potrivit Agerpres, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice străine acreditaţi la Bucureşti, desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Este de menționat că Igor Dodon și Klaus Iohannis s-au văzut la anumite evenimente, dar niciodată în cadrul unor vizite oficiale.

CITEȘTE ȘI:

Mesajul ascuns pe care Dodon l-ar fi transmis lui Iohannis, când l-a felicitat cu victoria de la prezidențiale

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile