Logo Realitatea.md

Ion Bodrug s-ar fi aciuat pe aeroportul din capitală de „bunăvoie”

06 Noiembrie 2019, 16:28 // Societate

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, reținut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, a fost audiat de procurori și eliberat. Acesta este cercetat în libertate, având statut de bănuit în două cauze penale. Potrivit oamenilor legii, Bodrug a venit la aeroport „de bunăvoie” și este cercetat penal pentru contrabandă cu armament, dosar aflat în gestiunea procuraturii municipale. Dar la Procuratura Anticorupție mai este un al doilea dosar pe numele lui Bodrug.

Foto simbol

Șeful adjunct al Procuraturii Municipiului Chișinău, Victor Plugaru, a declarat pentru TV8 că Ion Bodrug a fost adus dimineață la Procuratură, „s-au făcut acțiunile necesare și a plecat”.

„El a avut un mandat de arest pe o cauză penală, care a fost anulat de instanța de judecată, din câte cunosc eu. Este învinuit pe dosar, urmărirea penală continuă, dar este cercetat în libertate”, a spus Plugaru.

Întrebat dacă procurorii intenționează să ceară repetat mandat de arest pe numele lui Bodrug, omul legii a precizat că „nu se aplică mai multe mandate de arest, dacă a fost anulat o dată de instanța de judecată, asta e situația”.

Tot pentru sursa citată, șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Ion Munteanu, a declarat că în gestiunea instituției se află o cauză penală deschisă pe numele lui Ion Bodrug pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupție urmează să decidă în privința audierii bănuitului, odată ce a revenit în R. Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile