Logo Realitatea.md

Ion Ceban a fost în vizită de lucru la București, dar nu a avut planificată o întâlnire cu Gabriela Firea

05 Decembrie 2019, 19:13 // Societate

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a fost într-o vizită de lucru la București, însă nu s-a întâlnit încă cu primărița Gabriela Firea. Dar a avut ocazia să vorbească cu primarul sectorului 1 - Daniel Tudorache, primarul sectorului 6 - Gabriel Mutu și cu viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu.

Pe parcursul discuțiilor cu Daniel Tudorache, a fost abordat subiectul privind reparația capitală a blocului vechi (bloc A) al liceului teoretic „Gheorghe Asachi”, din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei.

Ion Ceban și-a exprimat speranța că proiectul enunțat va fi realizat cu succes, grație bunelor relații stabilite între Pretura sectorului Centru și Sectorul 1 al municipiului București, legături orientate similar, spre inițierea și dezvoltarea proiectelor pentru diverse domenii ale sectorului public. 

De asemenea, părțile au discutat despre înțelegerea privind schimbul de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului etc. 

Ion Ceban a participat și la ceremonia de semnare a Acordului de cooperare dintre Primăria sectorului 6, municipiul București și pretura sectorului Buiucani.

În cadrul Acordului de cooperare dintre cele două sectoare, Sectorul 6, municipiul București va finanța lucrările pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din capitală. Proiectul de renovare a spațiului public prevede: construcția unei fântâni arteziene și a sistemului de irigare a zonelor verzi, instalarea iluminatului nocturn decorativ și a mobilierului urban, amenajarea terenurilor de joacă și sport, precum și a unui teatru de vară.

De asemenea, documentul prevede colaborarea dintre cele două entități pe mai multe domenii de activitate: schimb de experiență, inițierea de proiecte comune de dezvoltare locală, promovarea reciprocă pe dimensiunile: economie, cultură, educație, turism etc.

În cadrul evenimentului, primarul general, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu. Discuția s-a axat pe subiecte de actualitate, în special pe dezvoltarea proiectelor economice și culturale între cele două municipalități.

Ultima și cea de-a treia întâlnire a fost cu viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu. Potrivit lui Ceban, pentru astăzi nu a fost preconizată o întrevedere cu Gabriela Firea.

„Ne propunem să revenim la București în perioada imediat următoare, unde ne preconizăm să organizăm și o Serată a Chișinăului la București. În următoarele saptamâni, grupuri de specialiști vor merge pentru a face schimb de experiențe în diverse domenii. În cel mai scurt timp vom stabili o agendă comună de priorități și o foaie de o parcurs pentru anul 2020”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Citeste tot despre: Ceban, vizită la București
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei