Logo Realitatea.md

Ion Ceban și Andrei Năstase riscă chemare în judecată pentru nerespectarea deciziei instanței (FOTO)

11 Octombrie 2019, 17:54 // Stiri

Pe lângă faptul că este un hoț mic, este și un mare mincinos. Cel puțin asta afirmă candidatul la funcția de primar general al Capitalei din partea PPEM, Dumitru Țîra, despre oponentul său în cursa electorală, Ion Ceban, din partea PSRM. Asta după ce ieri, ca urmare a deciziei instanței privind interdicția utilizării personalității lui Ștefan cel Mare în materialele de campanie, Ceban a promis să se conformeze. Astăzi însă, activiștii socialiști continuau să distribuie același ziar, prin oraș sunt afișate aceleași bannere, iar pe site-uri în continuare apare sigla cu Ștefan cel Mare.

„Pe lângă faptul că este un hoț mic, este un mare mincinos. Ion Ceban aîncălcat conștient legea utilizând în campanie simboluri și instituții de stat. Consider că un candidat trebuie să dea dovadă de răspundere și de responsabilitate înainte ca instanța de judecată să indice asupra acestor abateri. Un om care încalcă legea nu ne reprezintă, iar un candidat care încalcă legea trebuie descalificat din cursa electorală. Vom reveni cu detalii privitor la cererea de chemare în judecată a domnului Ceban și a domnului Năstase”, a menționat Dumitru Țîra prin intermediul unui comunicat de presă.

Amintim că ieri, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a luat o decizie privind obligarea lui Ion Ceban să excludă imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt de pe toate materialele electorale, inclusiv din mediul online, ca urmare a unei sesizări depuse de candidatul USB la Primărie, Valeriu Munteanu.

Ulterior, candidatul socialist a venit cu o reacție, menționând că se va conforma deciziei instanței. Astfel, potrivit lui, colegii săi începuse deja „acțiunile de eliminare a materialelor care conțin elemente neadmise de legislația electorală”.

Vedeți și: Ion Ceban, obligat să scoată imaginea lui Ștefan cel Mare de pe materialele electorale și toate panourile stradale (DOC)

Dacă nu e laie, e bălaie! Cum și-a modificat Ion Ceban simbolul electoral după ce instanța l-a impus să renunțe la „Ștefan cel Mare”

Dumitru Țîra către condracandidații Ion Ceban și Andrei Năstase: „Legea este lege și până la decizia instanței”

Foto: dumitrutira.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile