Logo Realitatea.md

Ion Ceban intenționează să vină la serviciu cu bicicleta. Pe mai multe străzi din Capitală urmează să fie amenajate piste pentru bicicliști

23 Iulie 2020, 09:09 // Life

Pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova, A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfânt vor fi amenajate piste pentru bicicliști, inclusiv pe unele artere piste comune pentru transport public. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei, Ion Ceban.

Foto Simbol: WatchDog.MD

Astfel, potrivit acestuia, pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rând pe străzile şi aleile, care sunt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate.

La fel, primarul spune că vor fi amenajate şi parcări pentru biciclete, inclusiv la Primăria Chișinău, deoarece unii funcționari ai municipalității deja folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru a ajunge la serviciu și intenționează și acesta să facă acest lucru.

„Ştiu, în prezent bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii, care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic. Intenţionez personal să vină periodic la serviciu cu bicicleta şi voi îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru.„Știu că actualmente sunt unii angajați ai primăriei care vin cu bicicletele la serviciu, iată de ce în curtea primăriei, dar și în fața primăriei Chișinău vor fi create parcări pentru biciclete”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, elaborează Planul de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

În perioada următoare, urmează să fie organizate și amenajate trasee pentru biciclete, ce vor face legătura între sectoarele orașului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile