Logo Realitatea.md

Ion Ceban își face campanie electorală la ședințele plenare ale Parlamentului? (VIDEO)

20 Septembrie 2019, 17:21 // Politica

Vicepreședintele Parlamentului și totodată candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), la alegerile locale pentru șefia Capitalei, Ion Ceban, se pare că folosește sala și ședințele parlamentare pentru a-și face campanie electorală.

Embed:

Este vorba despre luarea de cuvânt a lui Ceban de la sfârșitul ședinței Parlamentului, în care deputatul a vorbit despre construcțiile ilegale din municipiul Chișinău, care au înflorit „ca ciupercile după ploaie” ani la rând.

Socialistul a adus exemple concrete unde sunt construite blocuri locative ilegal, fără a deține vreun act de la autoritățile municipale și cele de stat.

Totodată, deputatul a venit cu unele precizări, prin care a menționat că o parte din construcțiile ilegale din Chișinău se datorează vidului legal și a lipsei unor norme legale, care ar pune capăt acestor fărădelegi.

De menționat că, potrivit art. 13 alin. (3) Codul electoral, viceprim-miniştrii, miniştrii, Secretarii de Stat, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităţilor publice centrale, preşedinţii şi vicepreşedinţii raioanelor, primarii şi viceprimarii, pretorii şi vicepretorii, care și-au depus candidaturile și au fost înregistrați în cursa electorală, pentru alegerile locale generale sunt obligați să-și suspende activitatea în funcţia pe care o deţin.

Respectiv, funcția deținută de către Ion Ceban, vicepreședinte al Parlamentului, dar și cea de deputat, la fel cade sub incidența art. 13 alin. (3) din Codul electoral.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile