Logo Realitatea.md

Ion Chicu, după ce a eșuat din nou în asumarea de răspundere în plen, i s-a adresat doar Maiei Sandu: „... politiciano...”

02 Iulie 2020, 12:44 // Politica

Prim-ministrul Ion Chicu a eșuat din nou în tentativa de a-și asuma răspundere în fața Parlamentului, de data aceasta fiind vorba de patru proiecte de legi sociale pe care opoziția le-a calificat drept o acțiune electorală pentru președintele Igor Dodon, în preajma alegerilor prezidențiale din 1 septembrie odată cu expirarea mandatului celui din urmă.

Șeful actualului Cabinet de miniștri a decis să i se adreseze cu o reacție doar președintei PAS, Maia Sandu, care de fapt nu deține mandat de deputat, dar a cărei formațiune se află în Parlament și azi a decis să boicoteze ședința.

colaj: zugo.md

Oficialul aproape ca oglindit declarațiile deputaților PAS și a Platformei DA care sunt de părere că acesta ar fi decis să-și asume răspundere în fața Parlamentului, în favoarea președintelui Igor Dodon. 

„Maiei Sandu. Omului și politicianului... În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a căte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln.lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întrepirnderile mici?”, întreabă Ion Chicu.

Cât despre Andrei Năstase, liderul Platformei DA, care la fel nu deține mandat de deputat, dar a cărui formațiune este prezentă în Parlament, premierul a scris următoarele: „Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e ”în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”.

Amintim că, inclusiv, și Platforma DA a boicotat ședința Parlamentului de azi. Din lipsă de cvorum, adică doar cu deputații PDM și PSRM în plen, speakera Zinaida Greceanîi a fost nevoită să renunțe la tentativa de a convoca o ședință. Pe lângă Blocul ACUM, deputații ȘOR și cei din Pro Moldova la fel nu au participat.

CITEȘTE ȘI:

Salarii dublate pentru medici! Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru PATRU proiecte de legi

Ședința Parlamentului, închisă în lipsă de cvorum! Îndemnurile PD-PSRM către „opoziția veritabilă de dreapta” n-au ajutat, iar PAS a promis să revină când vine Stoianoglo

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile