Logo Realitatea.md

Ion Chicu a primit în audiență sătenii din Drepcăuți, care se confruntă cu două probleme majore în localitate (FOTO)

08 Decembrie 2019, 11:19 // Societate

Premierul Ion Chicu a vizitat satul Drepcăuți, raionul Briceni, unde a avut mai multe întrevederi cu locuitorii care se confruntă cu două probleme majore.

Prima problemă este legată de conflictul între primarul nou ales, Angela Rurac, și ex-primarul de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care împiedică intrarea noii conduceri alese în exercitarea funcției.

O altă problemă abordată de un număr mare de localnici este accesul la terenurile din proprietate care, din spusele lor, este împiedicat de către un om de afaceri din Chișinău.

În cazul primei probleme, după ce a ascultat ambele părți, premierul a dispus implicarea autorităților de control în examinarea situației. „Această situație arată foarte urât. Odată ce oamenii au ales noua conducere, aceasta trebuie să activeze. Legea trebuie să fie în capul mesei. Vom analiza activitatea fostei conduceri a Primăriei, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite", a declarat Ion Chicu.

În cazul problemei accesului la terenuri, premierul a organizat o audiență a localnicilor, în cadrul Primăriei. La audiența prim-ministrului au venit circa 100 de oameni. „Am venit aici să aflu esența problemei. Înțeleg că problema este mai profundă și derivă din implicarea autorităților publice locale și a organelor de drept care activează în teritoriu. O să facem neapărat o investigație în acest caz", a menționat Ion Chicu.

Vizita lui Chicu la Drepcăuți, a fost programată drept rezultat al apelurilor multiple venite din această localitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5617 0.6131%
USD USD 16.6114 0.3601%
RUB RUB 0.2271 1.1581%
RON RON 4.0448 0.5994%
UAH UAH 0.6034 0.6002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile