Logo Realitatea.md

Ion Chicu a primit în audiență sătenii din Drepcăuți, care se confruntă cu două probleme majore în localitate (FOTO)

08 Decembrie 2019, 11:19 // Societate

Premierul Ion Chicu a vizitat satul Drepcăuți, raionul Briceni, unde a avut mai multe întrevederi cu locuitorii care se confruntă cu două probleme majore.

Prima problemă este legată de conflictul între primarul nou ales, Angela Rurac, și ex-primarul de Drepcăuți, Ghenadie Ioxa, care împiedică intrarea noii conduceri alese în exercitarea funcției.

O altă problemă abordată de un număr mare de localnici este accesul la terenurile din proprietate care, din spusele lor, este împiedicat de către un om de afaceri din Chișinău.

În cazul primei probleme, după ce a ascultat ambele părți, premierul a dispus implicarea autorităților de control în examinarea situației. „Această situație arată foarte urât. Odată ce oamenii au ales noua conducere, aceasta trebuie să activeze. Legea trebuie să fie în capul mesei. Vom analiza activitatea fostei conduceri a Primăriei, iar persoanele vinovate vor fi pedepsite", a declarat Ion Chicu.

În cazul problemei accesului la terenuri, premierul a organizat o audiență a localnicilor, în cadrul Primăriei. La audiența prim-ministrului au venit circa 100 de oameni. „Am venit aici să aflu esența problemei. Înțeleg că problema este mai profundă și derivă din implicarea autorităților publice locale și a organelor de drept care activează în teritoriu. O să facem neapărat o investigație în acest caz", a menționat Ion Chicu.

Vizita lui Chicu la Drepcăuți, a fost programată drept rezultat al apelurilor multiple venite din această localitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei