Logo Realitatea.md

Ion Sturza s-a întâlnit azi cu Andrian Candu. Sâmbătă vor fi prezentați membrii Guvernului și programul de guvernare

28 Decembrie 2015, 14:59 // Actualitate

Candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza, va prezenta sâmbătă programul de guvernare al Guvernului și membrii Cabinetului de miniștri. Iar duminică, miniștrii propuși vor semna o declarație pe propria răspundere. Anunțul a fost făcut de Ion Sturza, după ședința cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

”Pe data de 2 ianuarie voi prezenta programul de guvernare și lista miniștrilor. Data de 4 este ultima dată când mi se permite să vin cu lista. Rămâne să se convoace Biroul Permanent al Parlamentului să stabilească când va avea loc ședința ulterior, chiar și în ziua de 4”, a precizat Ion Sturza.

Cât ține de candidații la funcția de ministru, premierul desemat a spus că rămâne pe principiul că ”trebuie să fie neafiliate politice, noi, dar nu întâmplătoare. Zilele acestea descopăr foarte multe persoane bune”.

În acest context, premierul desemnat a menționat că are siguranța că tot procesul va decurge în câmpul legal și a primit aceste asigurări și din partea lui Andrian Candu.

”Am de gând să-mi duc mandatul acordat de președinte până la sfârșit. Sunt convins că această procedură va fi în cadrul legal, fără de sincope. Apreciez atitudinea extrem de pertinentă, extrem de corectă a președintelui Parlamentului vizavi de persoana mea și de acest proces care trebuie să se petreacă în conformitate cu Constituția”, a mai adăugat Sturza. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile