Logo Realitatea.md

Ion Sturza, supărat pe Chicu: „Nu aruncați cu pietre în cei ce ară”

13 Ianuarie 2021, 13:48 // Actualitate

Ex-premierul Ion Sturza s-a supărat pe ex-premierul Ion Chicu. Acesta s-a simțit vizat atunci când Chicu l-a numit pe Slusari tractorist și l-a rugat să nu arunce pietre în cei care ară.

„Prima mea profesie este tractorist-mașinist, clasa a treia. Am învățat-o în școala din satul natal, Pârjolteni. Fapt cu care mă mândresc!

Limba predării era „moldoveneasca” - „tormoz”, „sțeplenie”, „fară” și mult lexic nenormativ. Cu un „vașu m...ti” schimbam roata din mers. Satisfacția supremă a venit când am putut să cultiv un rând de păpușoi fără să-i retez de la rădăcină. Clas! Aceste deprinderi timpurii m-au ajutat să țin bine „volanul” de la tanc până la vehiculul vieții mele.

Nu știu cum la voi în sat, dar la Pârjolteni să fii tractorist era o onoare, un fel de bonitate. Mirosul de „solidol” și „solearkă” mi-a rămas impregnat pe toată viața. Vă asigur, nu pute!

Astăzi, tractorul nu mai e tractor, ci o corabie „cosmică” cu autopilot și GPS. Nu sunt convins că aș putea astăzi să obțin un permis de tractorist. E nevoie de multă carte și dibăcie.

Așa că nu aruncați cu pietre în cei „ce ară”! Nu sunt ei chiaburii modernității. Muncesc și ei pentru o pâine pe care o împart cu noi. Asta, așa, de la macrofinanțist la macrofinanțist”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI:

Dispută între Slusari și Chicu: Cine are dreptate și ce spune Ministerul Finanțelor

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile