Logo Realitatea.md

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

12 Decembrie 2019, 14:39 // Actualitate

Fostul premier moldovean Ion Sturza ia atitudine în conflictul dintre noul procuror general Alexandr Stoianoglo și procurorul-șef Anticorupție, suspendat din funcție pentru o lună, Viorel Morari. Astfel, deși spune că „nu-i place Stoianoglo”, nici Morari nu e mai bun, în opinia fostului premier. 

„Acest domn Morari a fost instrumentul de represii de bază al regimului Plahotniuc. El nu este domnul Chicu, care a stat rușinat (poate) în spatele oligarhului la „mitingul” de pomină. El nu a aruncat cu curcani peste gard. Nu. El a aruncat cu oameni. Morari este cel care a instrumentat zeci(!) de dosare împotriva inamicilor lui Plahotniuc, cel care a mimat investigațiile în furtul miliardului cinci(!) ani și a permis ca banii furați să dispară pentru totdeauna, cel care a pus la dubă în nume personal oameni de afaceri nevinovați și multe altele”, afirmă Ion Sturza într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre „sindromul Stockholm la moldoveni”.

„Nu-mi place Stoianoglo! E timid, vorbește prost româna, a băut cafea cu Plaha și, dezastru, vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Așa și vrei sa strigi „Jos mâinile de pe Morari!”. Dar... se pare că avem memorie scurtă”, mai spune fostul premier. 

Morari victimă? Vrea să-l gâdile la tălpi pe Dodon? Nu cred. El vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor. E un om speriat și frustrat. Câinele cu coada între picioare”, spune pe șleau Sturza, referindu-se la cei care „seară de seară „colindă” prin studiourile „noastre” de televiziune”, inclusiv „Candu&Co”.

Potrivit fostului premier, „noua noastră țintă” este președintele Igor Dodon. Însă, este convins acesta, „va veni și timpul lui. Mult mai rapid decât se gândesc unii”.

Cât ține de noul procuror general, Ion Sturza este de părere că „Stoianoglo nu-i nici pe departe perfect, apar întrebări legitime, contestari, dar un lucru știu cu certitudine, nu este omul pe care cineva îl poate „mânca pe pâine”. Nici sistemul, nici politicienii”.

„Stoianoglo nu e „Morari”, dă scurt „verdictul” fostul premier moldovean.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6895 0.7239%
USD USD 16.6380 -0.1997%
RUB RUB 0.2277 0.7077%
RON RON 4.0732 0.7445%
UAH UAH 0.6012 0.2167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile