Logo Realitatea.md

iOS 13 va aduce o temă întunecată pe iPhone! Când apare noul design

16 Aprilie 2019, 10:36 // Tech

Apple a fost printre primele companii care a conștientizat utilitatea unei teme întunecate. În momentul în care folosești aplicații cu un fundal negru sau gri închis, efectul asupra ochilor este mai puțin obositor. În plus, pe parcursul serii, facilitează secreția de melatonină, hormonul somnului. Astfel, îți pune organismul într-o stare care facilitează adormirea mai rapidă.

La distanță de câteva luni, Apple și Microsoft au introdus teme întunecate în sistemele de operare proprietare pentru desktopuri. Dacă ai un Mac pe care ai instalat macOS Mojave, poți activa tema respectivă atât la instalarea sistemului, cât și ulterior, din System Preferences, la secțiunea General, în colțul din stânga sus.

Conform celor de la PlayTech, Apple urmează să introducă o temă întunecată în iOS 13, la nivelul întregului sistem de operare pentru iPhone și iPad. Pe lângă aplicațiile de sistem, tema se va extinde la nivelul tuturor programelor de iOS dezvoltate de gigantul din Cupertino. Practic, în momentul în care vei activa această temă, ar trebui să îi simți efectele și în Pages, Keynote, Numbers, Garageband sau iMovie, nu doar în Notițe, Calendar sau Galerie. 

Beneficiile sunt evidente pentru toți amatorii de teme întunecate, dar, în mod previzibil, vei putea folosi în continuare și interfața tradițională. Tot în iOS 13, pe iPad, Apple ar trebui să aducă îmbunătățiri importante pe partea de multitasking și operare cu mai multe ferestre afișate simultan. Se vehiculează și introducerea unui nou mecanism pentru Undo. Până acum, era nevoie să scuturi dispozitivul pentru a anula ultima operațiune.

iOS 13 va fi anunțat oficial în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori – WWDC 2019. Aceasta este programată în perioada 3-7 iunie 2019. Imediat după, vei avea acces la el în beta, urmând ca versiunea finală să fie disponibilă în septembrie sau începutul lunii octombrie 2019.

Citeste tot despre: IOS, iOS 13, tema intunecată pe iOS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile