Logo Realitatea.md

IQOS și Glo: Discuții, deja fără presă, după adoptarea în primă lectură a modificărilor privind controlul tutunului

22 Iulie 2019, 08:35 // Actualitate

Radu Marian și Dan Perciun, deputații PAS care au promovat intens aprobarea modificărilor la Legea privind controlul tutunului în legătură cu IQOS și Glo, anunță discuții la Parlament, deja fără presă.

Ei vor ca produsele alternative de fumat să fie reglementate la fel ca țigările. Proiectul în cauză a fost votat în prima lectură și urmează să fie votat în cea de-a doua până la finele sesiunii de vară, aceasta chiar dacă oamenii de afaceri din acest domeniu nu par încântați de modificările legislative.

Discuția informală este preconizată pentru miercuri, 24 iulie, iar invitații speciali sunt expertul în sănătate - Ghenadie Țurcanu și conferențiarul universitar - Galina Obreja.

Amintim că, în același timp, se vor aproba modificări la Codul Fiscal cu privire la aplicarea aceluiași mod de calcul al accizelor pentru IQOS și Glo egal cu cel al țigărilor cu filtru.

Modificările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, astfel încât industria de produse de tutun să reușească să se adapteze și să se conformeze noilor reglementări.

CITEȘTE ȘI:

Produsele IQOS și Glo, principalul subiect al săptămânii. O nouă scrisoare către autorități (doc)

Asociațiile de business, îngrijorate de felul în care a fost promovat proiectul privind produsele IQOS și Glo

Philip Morris Moldova, despre accizarea IQOS: Reglementarea trebuie efectuată în funcție de veniturile oamenilor

(VIDEO) Rezultatele consultărilor privind IQOS! Ce spune reprezentantul companiei Philip Morris Moldova prezent la ședință

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile