Logo Realitatea.md

Țîra: „Prima venire a lui Năstase la Primărie se soldează cu o încălcare a legii”

10 Octombrie 2019, 14:25 // Politica

„Andrei Năstase s-a autosuspendat ieri din funcția de primar general al municipiului Chișinău, drept urmare, el nu are un temei legal pentru a ține o ședință în Primărie. Mai mult, odată ce Năstase participă în cursa pentru funcția  de primar, el încalcă legea prin organizarea unei întâlniri electorale cu funcționarii Primăriei în timpul orelor de serviciu. Conform prevederilor legale, Andrei Năstase nu are voie să se implice direct sau indirect în activitatea Primăriei sau să implice funcționarii instituției în campania sa electorală”. Cel puțin de această părere este candidatul la șefia capitalei Dumitru Țîra.

Dumitru Țîra a mai amintit că primul lucru greșit pe care l-a făcut Năstase în calitate de ministru de Interne a fost să îl numească pe cumătrul său în funcție de Șef al Poliției Naționale, Gheorghe Balan.

„Iar din prima venire la Primărie, încalcă legea și implică angajații primăriei, din contul orelor de serviciu, în activitatea electorală. Andrei Năstase nu are voie să se implice în activitatea primăriei, motivul fiind autosuspendarea sa și participarea în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Cer Comisiei Electorale Centrale să nu aștepte sesizări, dar să urmărească acțiunile candidaților și să se autosesizeze. Chiar dacă reprezintă partide, să nu uite că reprezintă statul acolo, adică cetățenii”, a explicat acesta.

CITEȘTE ȘI:

Năstase a degrevat din funcția de primar. A fost la Primărie și s-a întâlnit cu angajații (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile