Logo Realitatea.md

Iresponsabilitatea lui Igor Dodon. A dezvăluit numele persoanei infectate cu coronavirus (VIDEO)

09 Martie 2020, 11:37 // Societate

Igor Dodon ori cu bună știință, ori din neatenție a dezvăluit astăzi numele femeii care a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus și se află internată în prezent la Spitalul Clinic Republican, pentru tratament și monitorizare permanentă.

Embed:

În timpul conferinței de presă, pe care a susținut-o după întrevederea tradițională din fiecare zi de luni avută cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, șeful statului a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Fiind întrebat despre un zvon în presa din România, precum că un cetățean român ar fi infectat cu coronavirus în Republica Moldova, Igor Dodon a declarat că cel mai probabil este vorba de doamna diagnosticată pozitiv cu coronavirus, întrucât aceasta deține dubla cetățenie.

În acest moment, a dezvăluit identitatea pacientei. Din sală, i s-a șoptit prenumele, după care Igor Dodon a pronunțat integral numele și prenumele femeii.

Realitatea.md vă pune la dispoziție video (mai sus), dar nu și identitatea femeii întru protecția datelor cu caracter personală în contextul circumstanțelor. Sunetul a fost editat.

Amintim că, însuși fiul pacientei, care a decis să ofere o explicație pentru diez.md despre de ce mama sa a revenit în țară, a rugat portalul de știri să-i păstreze identitatea în anonimat pentru eventuale comentarii negative în spațiul public.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile