Logo Realitatea.md

Irina Vlah așteaptă reacția MAI după gestul poliţistului care a refuzat să vorbească în rusă

15 Ianuarie 2019, 13:17 // Societate

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a arătat indignată de gestul inspectorului de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un conducător auto din UTA Găgăuzia. Mai mult, Irina Vlah a solicitat și o reacţie din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe marginea acestui caz.  

Foto simbol: Irina Vlah via Facebook

”Sunt profund indignată de comportamentul unui ofițer de poliție care a refuzat să vorbească în limba rusă cu șoferul din Găgăuzia. Un tânăr care a îmbrăcat recent uniforma de poliție este convins că nu este obligat să treacă la o limbă de comunicare interetnică când este cazul. Apare întrebarea - acest polițist este familiarizat cu Codul Contravențional, cu legile privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia, drepturile minorităţilor naţionale și alte acte legislative care asigură drept la informații nu doar în limba de stat? Și ce fel de instrucțiuni interne aveți la Inspectoratul de Poliție? Aștept la reacția șefului Ministerului Afacerilor Interne cu privire la acest incident”, a scris Irina Vlah pe pagina sa de Facebook.

Amintim că un poliţist din Republica Moldova a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia, după ce acesta, fiind la volanul unei maşini, a fost tras pe dreapta de către omul legii care i-a cerut actele la control.

VEZI ȘI:

Cadoul lui Chirtoacă pentru polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia VIDEO

Un ofițer de patrulare a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia. Cum s-au "înțeles" cei doi (Video)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile