Logo Realitatea.md

Își ia „adio” de la funcția de primar pentru trei luni și va plăti 9 mii de lei amendă, pentru că și-a angajat fiul administrator al site-ului Primăriei

19 Martie 2020, 13:45 // Societate

Un primar dintr-o localitate din Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia s-a ales cu o amendă în sumă de 9 mii de lei și cu interdicția de a desfășura o anumită activitate în cadrul autorităților administrației publice pe un termen de 3 luni, pentru că l-a angajat pe fiul să ca administrator al site-ului primăriei.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), Judecătoria Chișinău și la Curtea de Apel Chișinău au examinat faptele primarului și au emis o încheiere irevocabilă – 180 unități contravenționale drept amendă, ceea ce constituie 9 mii de lei și privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate în cadrul autorităților administrației publice pe un termen de 3 luni. 

Primarul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin nedeclararea în modul și în termenul stabilit a conflictului de interese și nesoluționarea acestuia. Acesta a emis dispoziția prin care și-a numit fiul în funcția de administrator al site-ului oficial al primăriei. Ulterior, urmare a notificării Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat și sesizării ANI, primarul a anulat dispoziția în privința fiului său.

Autoritatea Națională de Integritate a emis actul de constatare prin care a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și a inițiat procesul contravențional. Procesul-verbal cu privire la contravenție a fost remis pentru examinare instanței de judecată, cu recomandarea aplicării sancțiunilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile