Logo Realitatea.md

ITALIA: Şapte oameni au fost ucişi de furtună. Alunecările de teren au izolat mai multe localități (VIDEO)

30 Octombrie 2018, 09:55 // În lume

Şapte oameni au murit în Italia din cauza furtunilor. Sunt şi zeci de răniţi, iar o persoană este dată dispărută. Vântul a suflat chiar şi cu 180 de kilometri pe oră, în timp ce ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren. În Veneţia, marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani, transmite Digi24.

Foto: stirileprotv.ro

Mai mulţi oameni au murit şi zeci sunt răniţi, în principal din cauza arborilor care au căzut peste ei. Sunt victime şi printre pompieri, care au avut peste 5.000 de intervenţii în 24 de ore. Avariile ca reţelele electrice au lăsat peste 150.000 de locuinţe fără curent, iar alunecările de teren au izolat mai multe localităţi.

Multe şcoli au rămas închise, inclusiv în Roma. O situație similară este și în Milano, străzile sunt închise din cauza crengilor, trenurile au mari întârzieri. Studenţii Universităţii Politehnice au tras o sperietură teribilă în momentul în care tavanul fals a căzut din cauza acumulării de apă.

În Veneţia, unde nivelul mării a crescut cu un metru şi 60 de centimetri, autorităţile au închis piaţa San Marco. Valurile au adus pe ţărm şi cantităţi uriaşe de gunoaie. Totuşi, turiştii continuă să se simtă bine în oraşul-lagună.

Furtună a fost şi în Sardinia, unde sunt pagube din cauza vântului şi a grindinei cât mingile de ping pong.

Franța

Cu o furtună puternică s-a confruntat şi insula franceză Corsica, aflată pentru prima dată în istorie sub cod roșu. Furtuna Adrian s-a abătut asupra insulei cu rafale de aproape 190 de kilometri pe oră, cu ploi abundente, valuri mari şi o creştere a nivelului mării care a înghiţit complet plajele. 16.500 de locuinţe au rămas fără curent electric, toate porturile şi cele patru aeroporturi au fost închise.

Prin câteva localităţi de pe ţărmul estic al Corsicii a trecut o tornadă care a rupt copaci şi lăsat mai multe case fără acoperiş. Fenomenul a durat 20 de minute.

Spania

Spaniolii au fost luaţi prin surprindere de ninsorile în nordul ţării, care au venit mai devreme decât în mod normal. Trenurile circulă şi ele cu greutate din cauza copacilor căzuţi pe şine, în timp ce peste 50 de mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile