Logo Realitatea.md

Iurie Dondiuc, concediat de Silvia Radu după ce l-a prins chefuind la Spitalul nr.1 din Chișinău, a fost restabilit în funcția de director

25 Mai 2018, 16:09 // Societate

Iurie Dondiuc, eliberat din fotoliul de director al ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, la sfârșitul lunii martie anul curent, de către Silvia Rudu, pe atunci primarul interimar general, a fost restabilit în funcție. Judecătoria Chișinău a emis o hotătâre în acest sens pe data de 23 mai 2018.

Foto: SCM nr.1, Iurie Dondiuc/ Facebook

Potrivit hotărârii, a fost admisă parțial cererea de chemare în judecată a lui Iurie Dondiuc: „Se anulează Dispoziția Primarului General al mun. Chișinău cu privire la eliberarea din funcție. Se restabilește în funcția de director. Se încasează de la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 salariu pentru lipsa forțată de la muncă, în mărime nu mai mică de un salariu mediu al salariatului pentru această perioadă. Pretenția privind încasarea prejudiciul moral cauzat și a cheltuielilor de judecată se respinge ca neîntemeiată”.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 zile.

Amintim că Silvia Radu a motivat eliberarea din funcție a lui Iurie Dondiuc, declarând următoarele: „Atunci când am fost în control, l-am găsit la chef pe domnul director (n.r. Iurie Dondiuc) în mijlocul zilei de muncă. Dar nu este numai atât, am văzut cum era administrat spitalul. Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și implicit al locuitorilor Chișinăului”.

CITEȘTE ȘI:

Caz revoltător la Spitalul municipal nr. 1, unde un medic a fost bătut măr de soțul unei paciente. Ministerul Sănătății s-a autosesizat

Directorul Spitalului nr.1 din Chișinău, eliberat din funcție. Silvia Radu: Curățenia în sistemul medical continuă (DOC)

Cum arată CV-ul lui Iurie Dondiuc, găsit chefuind la muncă de Silvia Radu și ulterior scos de la șefia Spitalului nr.1 din Chișinău (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile