Logo Realitatea.md

Iurie Leancă acuză PLDM că intimidează funcționarii și oamenii de afaceri prin instituțiile din subordine

22 Martie 2015, 14:00 // Politica

Inspectoratul Fiscal de Stat și alte instituții conduse politic de Partidul Liberal Democrat din Moldova intimidează primarii, funcționarii și oamenii de afaceri cu scopul de a-i determina să nu susțină noul proiect politic care urmează a fi lansat de Iurie Leancă. Cel puțin așa susține însăși Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook care s-a întâlnit în ultimele zile cu mai mulți oamenii din mai multe localități.

„De vineri și până astăzi am fost în mai multe localități, m-am întâlnit cu mulți primari, funcționari, dar și simpli cetățeni. Unii primari, funcționari și oameni de afaceri, mi-au spus că, în ultimele zile, a început o puternică acțiune de intimidare a lor prin intermediul unor angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat, dar și ale altor instituții conduse de PLDM. Motivul este acela de a-i determina sa nu susțină noul meu proiect politic și să nu adere la el. Urmează să verific informațiile pe care mi le-au dat și pe urmă le voi face publice, inclusiv numele funcționarilor care sunt utilizați pe post de instrument de presiune politică”, a scris fostul premier pe Facebook.

Totodată, acesta îndeamnă „conducătorii instituțiilor și funcționarii publici, care se lasă folosiți în astfel de acțiuni abuzive, să conștientizeze că vor răspunde în nume personal pentru faptele lor, iar ce-i care i-au pus să le facă, nu vor mai vrea și nici nu vor mai putea să-i apere”.

În ultimele zile, fostul premier s-a întâlnit cu locuitorii din Ștefan Vodă și Drochia, iar astăzi urmează să aibă o întrevedere cu susținătorii din Cahul.

Săptămâna trecută, Iurie Leancă a raportat despre un incident care a avut loc în Sângerei. Acesta urma să se întâlnească cu oamenii în Casa de Cultură, însă „foştii „colegi” din PLDM au dat indicații să fie blocată acțiunea”. „Au invocat pretextul că PLDM organizează un concert exact în acelaşi loc, aceeaşi zi, aceeaşi oră. Stranie coincidență. Evident, concertul PLDM nu a mai avut loc, dar sala a rămas blocată”, a scris atunci fostul premier pe pagina sa de Facebook.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile