Logo Realitatea.md

Iurie Leancă, declaraţie de ultimă oră: Îmi vine greu să îmi imaginez cum aş putea rămâne în PLDM

25 Februarie 2015, 18:01 // Politica

Fostul premier Iurie Leancă susține că îi vine greu să-și imagineze cum ar putea rămâne în PLDM, chiar dacă și-ar dori să reformeze partidul din interior. Astfel, acesta nu exclude că va înființa un partid propriu, iar perioada de reflecție luată nu va dura prea mult.

„Îmi vine greu să îmi imaginez cum aș putea rămâne în Partidul Liberal Democrat. Mi-aș fi dorit să încerc să reformez partidul din interior. Experiența din ultimul an și ceva mă face însă puțin neîncrezător în șansa de a reforma partidul din interior. Cred mulți membri de rând și-ar dori o asanare și o revigorare a partidului. Dar o parte din conducere nu ar vrea această schimbare. Poate că s-au obișnuit așa sau au anumite angajamente, nu pot explica, dar deseori am constatat o unamitate care m-a făcut să fiu puțin sceptic față de capacitatea de a avea un pluralism în interiorul partidului”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unui interviu oferit pentru RFI România.

Acesta a mai spus că deși a luat o pauză de reflecție, va continua cu siguranță activitatea politică. „Comunic cu cetățenii din Republica Moldova, cu membrii de partid, cu reprezentanții societății civile, ca să văd ce așteptări au ei de la mine, de la clasa politică din Republica Moldova. Când voi constata că înțelegerea și viziunea mea se pliază măcar pe așteptările unei părți din societate, atunci voi lua o decizie”, a spus Leancă. 

Întrebat despre relația cu președintele PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreședintele formațiunii a spus că anterior, atunci când el era în funcția de ministru al Afacerilor Externe, iar Filat - premier, aveau relații de colegialitate și chiar de prietenie. „Când eu am devenit premier, din păcate relația noastră s-a transformat pentru că aveam viziuni diferite despre rolul unor instituții ale statului. Acum și el așteaptă să vadă ce decizie voi lua eu și sigur că relația va suferi unele schimbări. Eu îmi doresc să avem relații de colegialitate și sper că ne unește măcar dorința de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova”, a precizat Iurie Leancă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile