Logo Realitatea.md

Japonia: O persoană a murit, iar alte milioane sfătuite să evacueze zonele în care locuiesc, din cauza taifunului Hagibis

12 Octombrie 2019, 15:40 // În lume

Un bărbat a murit şi peste trei milioane de persoane au fost sfătuite să evacueze zonele în care locuiesc, taifunul Hagibis urmând să lovească sâmbătă Tokyo, cu cele mai puternice vânturi şi precipitaţii din ultimii 60 de ani, relatează Reuters.

Foto: news.ro

Taifunul a adus deja precipitaţii record în regiunea Kanagawa, la sud de Tokyo.

Ageţia Japoneză de Meteorologie a lansat cel mai înalt nivel de alertă pentru unele zone din Tokyo, Kanagawa şi alte cinci prefecturi, avertizând că precipitaţii în cantităţi atât de mari au loc doar o dată la câteva zeci de ani.

Pe aeroporturile Heneda din Tokyo şi Narita din Chiva nu mai aterizează avioane, iar trenurile care fac legătura cu aeroporturile au fost suspendate, ceea ce a dus la anularea a peste o mie de zboruri.

Oficiali din prefectura Kanagawa au anunţat că vor elibera apă de la barajul Shiroyama şi au alertat localnicii din zonele în care se află râurile din apropiere.

Vântul puternic a provocat deja daune în Chiba, la est de Tokyo, unde în urmă cu o lună un alt taifun a distrus 30.000 de case. Un bărbat care avea aproximativ 40 de ani a murit într-o maşină răsturnată, sâmbătă dimineaţă, şi alte cinci persoane au fost rănite după ce vântul a distrus acoperişurile mai multor case.

Autorităţile au sfătuit populaţia să părăsească zonele cu risc de inundaţii şi alunecări de teren.

Experţii au avertizat că Tokyo, pregătit pentru cutremure, este vulnerabil în caz de inundaţii.

Citeste tot despre: cutremur, evacuate, Japonia, persoane, taifun
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile