Logo Realitatea.md

Je suis Charlie! Victimele atacului terorist de la Paris, comemorate și la Chișinău (VIDEO/FOTO)

08 Ianuarie 2015, 14:05 // Actualitate

În jur de 50 de jurnaliști de la diferite instituții mass media și reprezentanți ai societății civile au ieșit astăzi în fața Ambasadei Republicii Franceze din Chișinău pentru a comemora victimele atacului terorist asupra publicației Charlie Hebdo din Paris. Persoanele au aprins lumânări, au depus flori, precum și au ținut un moment de reculegere în memoria celor 12 persoane decedate.

Totodată, persoanele adunate au scandat lozinca „Je suis Charlie” în susținerea jurnaliștilor publicației atacate.

Alina Radu, redactor-șef „Ziarul de Gardă”:

„Ne-am adunat să spunem că noi lucrăm cu aceleași arme, cu pixul și creionul, în fiecare zi, gândim, probabil, la fel și ca noi jurnaliștii să conștientizăm cât de important este să fim solidari. Pentru că deseori se abate câte o amenințare peste o redacție sau alta, dar ceilalți își fac munca și merg mai departe și nu adresează un mesaj, sau un gând, un efort de solidarizare, dar asta este atât de important”.

Maia Visterniceanu, redactor-șef Realitatea.md:

„Ceea ce s-a întâmplat este o adevărată tragedie, de aceea noi, redacția Realitatea.md, am venit cu toți aici ca să comemorăm victimele atentatului care a avut loc ieri la Paris. Îmi pare rău de faptul că jurnaliștii de la noi nu au fost solidari ca să vină și ei aici să comemorăm aceste victime, însă toți au venit ca să facă știri”.

Oleg Brega, activist civic:

„Vrem să apărăm libertatea de exprimare. Considerăm că acesta este un drept fundamental și caricaturiștii, satiriștii de la Charlie Hebdo au respectat legea. Nu meritau nici criticați, nici dați în judecată, cu atât mai mult agresați, omorâți. Cred că cei care au comis atentatul cela vor trage răspundere conform legii”.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile