Logo Realitatea.md

Jeremy Corbyn va renunţa la şefia Partidului Laburist

13 Decembrie 2019, 16:38 // În lume

Liderul opoziţiei de la Londra, laburistul Jeremy Corbyn şi-a recunoscut, vineri, înfrângerea în alegerile generale anticipate din Regatul Unit. Liderul laburist a prezidat asupra cele mai mari înfrângeri a partidului său din ultimii 84 de ani, scrie Digi24, citând Politico.

Foto: digi24.ro

Într-un discurs în faţa votanţilor săi din circumpscripţia în care a fost reales, Jeremy Corbyn a recunosct că noaptea alegerilor a fost dezamăgitoare. Liderul laburiştilor a spus şi că nu va mai conduce partidul în cadrul următoarelor alegeri, care vor avea loc, la termen, peste cinci ani, dar că îşi va continua mandatul la şefia laburiştilor de-a lungul unei „perioade de reflecţie”.

Corbyn a dat vina pe Brexit pentru rezultat, argumentând că politicile laburiste „au fost extrem de populare în campanie”, dar că ieşirea Regatului din Uniunea Europeană a sufocat orice altă formă de discurs.

Corbyn le-a mulţumit susţinătorilor laburişti şi votanţilor săi din Islington North şi le-a spus că îşi va continua cariera ca parlamentar.

Boris Johnson a fost reconfirmat în funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, partidul său obţinând o majoritate zdrobitoare în alegerile anticipate. Conservatorii britanici au obţin 364 de mandate, conform ultimelor proiecţii în timp ce laburiştii au reuşit să obţină doar 203. Şi Partidul Naţional Scoţian a urcat în preferinţe, câştigând 13 mandate în plus faţă de alegerile precedente. Nici liberal-democraţii nu stau foarte bine după alegeri, însăşi lidera partidului pierzându-şi locul de parlamentar în circumscripţia în care a candidat. Partidul Brexit al lui Nigel Farage, de asemenea, nu a reuşit să obţină niciun mandat de parlamentar.

Citeste tot despre: jeremy corbyn
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei