Logo Realitatea.md

Jizdan, despre „interceptările” care ar fi avut loc în perioada mandatului său de ministru

22 Noiembrie 2019, 16:55 // Actualitate

Alexandru Jizdan declară că Ministerul Afacerilor Interne nu are nici o legătură cu interceptările. „Asemenea gen de acțiuni nu fac parte din atribuțiile sale”. Fostul ministru l-a sfătuit pe deputatul Moțpan să prezinte informațiile pe care le deține în acest sens organelor abilitate.

Foto: moldova.md

„Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu și nici precedentul, Andrei Năstase nu știu nimic despre interceptările care se fac pe durata mandatului lor, așa nu cunosc nici eu despre acțiunile de acest fel.

Dacă deputatul Moțpan deține informații certe despre interceptările la care se referă si despre ilegalitățile admise în acest sens, ar fi bine să le prezinte organelor abilitate. Noi toți suntem interesați și eu în primul rând, ca adevărul să fie scos la suprafață.

Totodată, vin și cu un apel la responsabilitate și corectitudine. Nu aș vrea să ajungem în situația în care să constatăm că la acest subiect extrem de sensibil s-au făcut niște speculații ordinare, fiind urmărite alte scopuri, decât interesul public”, a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Amintim că astăzi, deputatul PPDA (ACUM), Chiril Moțpan, a dezvăluit o listă de persoane care ar fi fost interceptate la indicația fostei conduceri ai MAI de pe timpul guvernării democrate, iar Gheorghe Cavcaliuc, fostul adjunct al Poliției Naționale, ar fi gestionat această operațiune.

VEZI ȘI:

Cavcaliuc ar fi condus operațiunea de interceptare, la indicație, a unei liste de persoane

Cavcaliuc dă de înțeles că PPDA se răzbună pe el, după ce a făcut mai multe dezvăluiri despre Năstase

Ce spun procurorii despre lista persoanelor interceptate

Citeste tot despre: interceptări, Jizdan
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile