Logo Realitatea.md

Joseph Daul sare în apărarea partenerilor săi din Moldova, PAS și PPDA: Niciun Guvern nu poate corecta în 100 de zile ceea ce alții au distrus în ani

04 Septembrie 2019, 17:15 // Actualitate

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care este așteptat pe 5 septembrie în Republica Moldova, la invitația premierului Maia Sandu, sare în apărarea partenerilor săi, membri ai PPE - PAS și Platforma DA, menționând că „niciun Guvern de succes nu poate corecta în 100 de zile ceea ce alții au distrus în decursul anilor”. Acesta a declrarat într-un interviu oferit pentru Radio Europa Liberă că a acceptat invitația de a veni în Moldova pentru a sprijini democrația din țara noastră.

foto: facebook.com/maia.sandu

„Vin într-o vizită de două zile la Chișinău, la invitația partenerilor noștri din Moldova. Este a treia vizită a mea în Republica Moldova și, în calitate de președinte al Partidului Popular European, cea mai mare forță politică din Europa, aștept cu nerăbdare să îi întâlnesc pe partenerii noștri PAS, PPDA și PLDM pentru a le oferi sprijinul nostru continuu în a ajuta Moldova să devină mai democratică și mai prosperă pentru cetățenii săi. De asemenea, voi întâlni oficiali și mă voi angaja într-un dialog cu societatea civilă și tinerii din Moldova”, a declarat Daul în interviul oferit pentru Europa Liberă.

Acesta a mai menționat că a susținut Guvernul „condus de Maia Sandu, Andrei Nastase și ACUM”, pentru „a permite Moldovei să revină la democrație, să readucă speranța poporului său și libertate țării”. „Desigur, aceasta a fost o alianță neortodoxă și sunt foarte conștient de riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM, dar riscurile de a permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă în continuare Moldova au fost și mai mari”, a mai spus liderul PPE.

Potrivit lui Daul, „premierul Sandu și Guvernul condus de ACUM au început în forță și cu hotărâre perioada de guvernare și au făcut pași importanți pentru curățarea sistemului corupt”. „De asemenea, sunt conștient că presiunea și nemulțumirea cresc, deoarece așteptările sunt foarte mari și oamenii vor să-și vadă în sfârșit viața îmbunătățindu-se. Aceste așteptări sunt bineînțeles justificate, cetățenii Moldovei merită mai mult și PPE va face tot posibilul pentru a sprijini Guvernul condus de ACUM pentru a oferi rezultatele dorite de cetăţeni”, a mai relatat politicianul european, precizând că „va fi nevoie de timp pentru a implementa multe dintre schimbări”.

Amintim că Partidului Popular European și liderul său Joseph Daul au fost printre primii care au salutat decizia Blocului ACUM de a forma o alianță de guvernare cu Partidul Socialiştilor, în condițiile în care atât PAS, cât și PPDA sunt membre a familiei PPE.

Cele „o sută de zile” de la învestirea Guvernului Sandu, la data de 8 iunie 2019, urmează să expire la data de 16 septembrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile