Logo Realitatea.md

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

02 August 2018, 13:38 // Societate

Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații (INI) din cadrul Inspectoratului General al Poliției a venit cu noi detalii despre avocatul care a exploatat sexual o minoră de 15 ani, timp de 2 ani.

Totodată, au fost făcute publice imagini video de la perchezițiile efectuate la apartamentul suspectului și de la operațiunea de reținere propriu-zisă.

Astfel, avocatul este un bărbat în vârstă de 62 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău.

Realitatea.md amintește că, în urma investigațiilor efectuate de ofițerii INI și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), s-a stabilit că acesta a profitat de starea social-vulnerabilă a familiei victimei. A adăpostit-o acasă la el încă de la 13 ani și a întreținut relații sexuale cu ea sistematic.

Victima este originară din raionul Călărași și era căutată de polițiști. Potrivit comunicatului emis presei, fata deseori părăsea domiciliul.

Aceasta, însă, a povestit că prima dată a întreținut relații sexuale cu bărbatul în toamna anului 2016, fiindu-i achitată suma de 400 de lei. De atunci, adolescenta regulat părăsea domiciliul pentru a veni în Chișinău.

În timpul perchezițiilor la domiciliul suspectului, a fost găsită și salvată. De asemenea, au fost ridicate peste 80 de fotografii ale bănuitului cu alte fete, prezervative, jucării sexuale, un telefon mobil, un aparat de fotografiat și un calculator - probe care atestă posibila exploatare și a altor copii de către făptuitor.

În context, a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Procurorii au solicitat aplicarea față de învinuit a măsurii arestării preventive. Între timp, el a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și acțiuni operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, precum  și identificarea altor tinere care ar fi  fost exploatate de către suspect.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6939 -0.2977%
USD USD 17.5518 -0.3678%
RUB RUB 0.2787 -0.3575%
RON RON 4.1700 -0.1150%
UAH UAH 0.6847 1.2570%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile