Logo Realitatea.md

Judecătorii care au semnat pentru convocarea Adunării Generale sunt intimidați de către membrii CSM

18 Septembrie 2019, 18:32 // Actualitate

Mai mulți judecători din grupul celor 87 de semnatari ai cererii de convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pe subiectul ridicării mandatelor membrilor permanenți și membrilor supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ar fi intimidați de unii membri ai Consiliului să-și retragă semnăturile.

Foto Simbol

Declarația aparține Asociației Judecătorilor din Republica Moldova care menționează că a fost sesizată de unii judecători semnatari ai cererii, care au declarat că se întreprind măsuri de intimidare prin mesaje de retragere a semnăturii de pe cererea depusă, prin mesaje de neparticipare la Adunarea Generală a Judecătorilor preconizată, în vederea excluderii unui cvorum, sau în eventualitatea desfășurării acesteia, votarea împotriva ridicării mandatelor membrilor CSM, cerință invocată în cererea depusă la Consiliul Superior al Magistraturii, scrie bizlaw.md.

Asociația Judecătorilor își exprimă regretul față de asemenea acțiuni și asemenea metode de intimidare a judecătorilor, care realizează exercițiul libertății și democrației într-un stat de drept în raport cu autoadministrarea judecătorească.

Asociația Judecătorilor îndeamnă abținerea de la asemenea acțiuni, care sunt orientate să influențeze libera manifestare de voință a judecătorilor și exercitarea unui drept garantat.

Amintim că, un grup de 87 de judecători au cerut convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, depunând în acest sens o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cererea acestora urmează să fie examinată mâine, 19 septembrie.

Asociația Judecătorilor declară că solicitarea celor 87 de magistrați reprezintă un drept al judecătorilor oferit de Lege ce urmează a fi respectat și nesupus ingerințelor. De asemenea, Asociația consideră a fi incorectă orice catalogare a acțiunii drept legală sau ilegală, or soluția finală ar aparține exclusiv, cvorumului judecătorilor chemați să soluționeze această cerință în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

16 ian, 14:47 //

captură video Accident rutier grav, produs noaptea trecută în Capitală. VIDEO din momentul extragerii unui tânăr dintre fiarele automobilului