Logo Realitatea.md

Judecătorii și-au ales noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii (VIDEO)

20 Octombrie 2017, 15:13 // Actualitate

Adunarea Generală a Judecătorilor a ales astăzi noua componență a membrilor permanenți din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), membrii suplianți, precum și membrii permanenți ai Colegiului disciplinar din subordinea CSM.

Astfel, din noua componență a CSM va face parte Petru Moraru - judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), actualul președinte al CSM, Victor Micu - judecător la CSJ, Nina Cernat - judecător la Curtea de Apel Chișinău, Alexandru Gheorghieș - judecător la curtea de Apel Bălți, Anatolie Galben – judecător la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani și Dorel Musteață – magistrat la Judecătoria Chișinău.

Membrii supleanți ai CSM vor fi: Luiza Gafton – judecător la CSJ și Anatolie Pahopol – judecător Curtea de Apel Chișinău.

Totodată, din  noua componență a Colegiului disciplinar din subordinea CSM vor face parte: Ala Cobăneanu – judecător la CSJ, Nadejda Toma – judecător la CSJ, Elena Cobzac, Anatolie Minciună – judecători la Curtea de Apel Chișinău și Aliona Miron – judecător la Judecătoria Chișinău. CSM urmează ulterior, să aleagă membrii suplianți ai Colegiului, din cauza că până la data limită de înscriere la concurs, nici un doritor nu și-a deps dosarul.

În cadrul discursurilor, unii candidați la funcția de membru permanent al CSM, au acuzat actualul Consiliu de unele ingerințe și atitudini neprofesioniste față de judecători, precum și de acțiuni ce au curmat buna funcționare a sistemului judecătoresc.

La Adunarea Generală a Judecătorilor au participat 386 de magistrați, din cei 406 ce își desfășoară activitatea în întreaga țară.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile