Logo Realitatea.md

Judecătorul Morozan, cumnatul lui Plahotniuc, s-a abținut să examineze recursul ex-Guvernului Filip

20 Noiembrie 2019, 16:04 // Societate

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul membrilor fostului Guvern Filip împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea în cauza penală de uzurpare a puterii de stat a fost amânată, după ce judecătorul raportor Ghenadie Morozan a depus un demers de autorecuzare. Acesta este în legătură de afinitate cu Vlad Plahotniuc, fost președinte al Partidului Democrat. Mai exact, este cumnat.

Foto: magistrat.md

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel, Octeabrina Popa, a declarat că, după ce judecătorul Morozan și-a înaintat abținerea, cererea urmează să fie examinată de către un alt complet de judecată. În funcție de soluția pentru cererea de abținere, se va decide dacă recursul va fi examinat de un alt complet de magistrați sau de același. Data unei noi ședințe deocamdată nu se cunoaște

Potrivit Procuraturii Generale, recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc. Completul de judecată este format din judecători Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.

Procurorii optează pentru menținerea hotărârii instanței de control judiciar, prin care actul procesual de inițiere a anchetei penale în cauza specificată a fost declarat legal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile