Logo Realitatea.md

Judecătorul Oleg Melniciuc, aflat în concediu paternal, este vizat într-un nou dosar (FOTO)

21 Martie 2018, 10:32 // Societate

Judecătorul Oleg Melniciuc este învinuit într-un nou dosar și de data aceasta pentru... trafic de influență. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție (PA) și a fost inițiat la începutul lunii februarie 2018.

Foto: Oleg Melniciuc, sursa: magistrat.md

Potrivit Deschide.md, totul ar fi început, însă, în baza unui denunț făcut de către Viorel Stoianov, agent imobiliar și fost executor judecătoresc, care spune că judecătorul ar fi luat mită în valoare de 100.000 de euro. Denunțul ar fi fost depus în primăvara anului trecut și ar avea legătură cu imobilul de pe strada Kiev din Capitală, demolat în baza unor decizii ale Judecătoriei Rîșcani.

Viorel Stoianov a fost acţionat în instanţă de Capital Investments SRL - o companie care ar avea legături cu primarul de Orhei, Ilan Şor, pe motiv că ar fi construit ilegal cele două clădiri. Fiul lui Viorel Stoianov, Ramiro, a declarat cu mai multe ocazii jurnaliștilor că problemele au apărut în 2016, după ce Palatul de Cultură a fost privatizat de compania Capital Investments SRL.

Stoianov spune că a privatizat terenul legal în 2007 şi că toate documentele pentru cele două imobile ale sale erau în regulă. Cu toate acestea, în 2016, Judecătoria sectorului Rîşcani a emis o hotărâre prin care a declarat ilegală construcţia celor două clădiri și a dispus demolarea lor. Viorel Stoianov se află și el, la rândul său, în custodia statului, fiind arestat într-un alt dosar de corupție instrumentat de PA. 

În același timp, judecătorul respinge acuzațiile. Acesta declară că nu știe despre ce dosar ar fi vorba și că nu a fost citat de procurii anticorupție.

Realitatea.md amintește că Oleg Melniciuc a fost reținut, în vara lui 2017, pentru un termen de 72 de ore, în cadrul unui alt dosar în care este suspectat de îmbogățire ilicită. Acesta a fost eliberat la expirarea acestui termen, din motiv că, potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, procurorii au avut timp suficient, pentru a aduna mai multe probe care demonstrează vinovăția magistratului, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a prejudicia mersul anchetei și nu sunt motive pentru aplicarea măsurii de arest.

Actualmente, judecătorul se află în concediu până în 2019. El a solicitat, anterior, „acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de 3 ani”. Radu Țurcanu, președintele Judecătoriei Chișinău, i-a acceptat cererea, iar a doua zi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis suspendarea acestuia din funcție. 

CITEȘTE ȘI:

UPDATE: Percheziții în birou și acasă la Oleg Melniciuc! Judecătorul a fost reținut pentru 72 de ore (FOTO)

Imagini FOTO cu casa și mașina din garajul lui Oleg Melniciuc, percheziționate. Ce avere are judecătorul reținut (DOC)

Judecătorul Oleg Melniciuc va fi eliberat, după ce vor expira cele 72 de ore de la reținere. MOTIVUL

Judecătorul Oleg Melniciuc, vizat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită, a ieșit în concendiu până în 2019 (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile