Logo Realitatea.md

Jurnaliștii de la BBC au găsit bătrâna din Etulia care i-a prezis în ouă victoria lui Igor Dodon din primul tur (VIDEO)

17 Noiembrie 2020, 16:12 // Politica

În ziua celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, jurnaliștii de la Serviciul rus al BBC au mers în Autonomia Găgăuză pentru a vedea cum votează aceștia și de ce, în primul tur de scrutin, 84,35% din alegători și-au dat votul pentru candidatul independent Igor Dodon. Aceștia au mers și la Etulia unde au găsit bătrâna care înaintea primul tur de scrutin i-ar fi prezis în ouă victoria lui Igor Dodon din primul tur, ceea ce nu s-a întâmplat nici din primul, nici dintr-al doilea tur.

captură imagini

„La alegerile prezidențiale din Moldova, candidatul pro-rus Igor Dodon a obținut numărul maxim de voturi ale alegătorilor în sudul Moldovei, în Autonomia Găgăuză. Locuitorii n-au susținut noul președinte Maia Sandu. Serviciul rus al BBCa mers la sudul Moldovei, într-un mic sătuc, Etulia, în apropiere de granița cu Ucraina și România, pentru a afla de ce locuitorii l-au susținut unanim pe Igor Dodon”, se arată în descrierea reportajului.

Astfel, reporterul BBC a decis să o caute și pe bătrâna care ar fi prezis victoria lui Igor Dodon din primul tur al alegerilor prezidențiale. După ce a întrebat printre săteni, jurnalistul a găsit și bătrâna. Doar că, aceasta nu a vrut să discute cu ei.

- Nadejda Nichiticina, putem vorbi cu Dvs.?
- Băieți, sunt bolnavă. Nu vreau nici măcar să deschid gura.
- Sunteți bolnavă, da?
- Da.
- Bine. Scuzați. Faceți-vă bine!

Cazul bătrânei „cu ouăle” din Etulia a fost intens discutat și ironizat în spațiul public după ce, la o întâlnire cu alegătorii din Taraclia, chiar Igor Dodon le-a spus susținătorilor săi despre aceasta: 

„O bătrână din Etulia ghicește în ouă. Nu știu ce fel de predicție este asta, dar ea i-a zis cuiva că voi câștiga din primul tur”, le-a zis Igor Dodon celor prezenți la întâlnirea electorală din Taraclia.

Ulterior, chiar dacă în UTA Găgăuzia în primul tur pentru Igor Dodon au votat 84,35% din alegători, iar în Taraclia acesta a avut un scor de 77,29%, la nivel național acesta s-a plasat pe locul doi cu 32,61%, în timp ce Maia Sandu a fost votată de 36,16% din participanții la vot.

În cel de-al doilea tur de scrutin, în Găgăuzia Igor Dodon a avut o susținere 94,59% și de 92,95% în Taraclia, raion preponderent populat de bulgari. Cu toate acestea, la nivel național și în turul doi acesta s-a plasat în spatele Maiei Sandu cu 42,29% față de 57,71% obținute de președinta PAS.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile