Logo Realitatea.md

Jurnalistul Vadim Ungureanu a fost eliberat (VIDEO)

23 Iunie 2014, 10:55 // Actualitate

Reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost eliberat. Decizia a fost luată acum câteva minute de către Procuratura sectorului Centru al capitalei. Potrivit avocatului Ion Vîzdoagă, în cadrul reținerii a fost încălcată procedura, iar perchezițiile au fost efectuate ilegal.

foto: facebook/ungureanu.vadim

"Noi considerăm că percheziţiile au fost efectuate ilegal, deoarece în momentul percheziţionării nu i s-au explicat drepturile, astfel nu a fost înaintată lista cu drepturile acestuia. Au fost nişte acţiuni care vin în contradicţie directă cu Codul de procedură penală", a declarat avocatul Ion Vîzdoagă.

Avocatul a menţionat că procurorii au decis înaintarea învinurii pe ambele capete de acuzare, însă nu au găsit temeiuri pentru aplicarea măsurii preventive şi nu au înaintat niciun demers, iar la moment, jurnalistul a fost eliberat. Totodată, toate acţiunile efectuate până acum au fost contestate.

"Am contestat toate acţiunile care au fost efectuate până la moment, adică reţinerea în flagrant şi recunoaşterea în calitate de bănuit, percheziţiile care au fost efectuate au fost contestate. Au fost depuse contestaţii pe numele Procurorului General şi a judecătorului de instrucţie. Deocamdată, nu am primit niciun răspuns, însă până la urmă s-a decis ca acesta să fie eliberat. Vadim Ungureanu a depus o cerere către Procurorul General pentru investigarea acestui caz, pe motiv că el ar fi fost influenţat în Penintenciarul nr.13 din capitală în aceste 72 de ore. Am depus o plângere împotriva acţiunilor de şantaj în privinţa lui, în perioada în care s-a aflat în custodia statului", precizează avocatul Ion Vîzdoagă.

Realitatea.md amintește că jurnalistul a fost reținut vineri, 20 iunie, pentru 72 de ore. Polițiștii au efectuat percheziții la sediul redacției deschide.md și l-au reținut pe jurnalistul Vadim Ungureanu. Oamenii legii spun că jurnalistul ar fi șantajat persoane cu funcții de răspundere pentru a obține informații compromițătoare despre artiști notorii din Moldova, fapt pentru care a fost reţinut de oamenii legii. Se presupune că victima șantajului este o persoană cu funcție de răspundere, care administrează mai multe baze de date ale poliției, ce conțin informații cu caracter personal și secrete de stat.

Actiunea MAI-ului a scandalizat societatea, astfel încât pe rețelele de socializare sunt foarte multe comentarii la acest subiect.

Redacția Deschide.md se apără și spune că ”angajații de la IGP mint cu nerușinare, iar dosarul intentat pentru șantaj nu este decât o răzbunare, ca urmare a numeroaselor investigații cu referire la schemele de corupție și alte încălcări în cadrul MAI și în special ai Direcției 5 Misiuni Speciale, ai cărei ofițeri au efectuat reținerea jurnalistului”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile