Logo Realitatea.md

Kamaz, Parlament, export... Pe scurt, despre întrevederea lui Dodon cu Vasnețov

12 Martie 2019, 08:25 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. A discutat despre politica internă a țării noastre, în special, despre viitorul Parlament, a remarcat cu satisfacție implementarea tranzitului liber de mărfuri prin Ucraina pe piața rusă, deși asta va fi posibil până în luna martie anul curent, și nu a ratat încă o ocazie pentru a-și exprima gratitudinea pentru cele 12 Kamaz-uri oferite de liderul Kremlinului, Vladimir Putin.

„Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.

Am discutat despre situația politică internă din țara noastră după aprobarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a rezultatelor alegerilor parlamentare. În context, l-am anunțat pe ambasador că posibil săptămâna viitoare voi decide asupra convocării primei ședințe a noului Parlament.

De asemenea, am acordat o atenție deosebită dezvoltării relațiilor bilaterale, în context, am examinat perspectivele realizării înțelegerilor asupra cărora am convenit cu Președintele Federației Ruse. Cu satisfacție am remarcat implementarea deplină și în termenele stabilite a înțelegerilor cu privire la tranzitul liber al mărfurilor moldovenești prin Ucraina pe piața rusă, fără plata taxelor vamale, începînd cu 1 ianuarie 2019 și amnistia migrațională pentru moldovenii care lucrează în Federația Rusă.

Am exprimat gratitudine părții ruse pentru realizarea acestor înțelegeri, precum și pentru oferirea țării noastre a celor 12 autocamioane de tip KAMAZ, care au fost deja distribuite în orașele și raioanele țării noastre. Mizăm pe continuarea parteneriatului în domeniul respectiv pentru a asigura cu astfel de tehnică și alte administrații locale din Moldova.

În finalul discuției, am pledat pentru aprofundarea cooperării reciproc avantajoase a Republicii Moldova cu Federația Rusă în toate domeniile de interes reciproc”, a scris Igor Dodon pe contul său de Facebook.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile