Logo Realitatea.md

Kievul acuză Moscova de asasinarea jurnalistului rus Arcady Babchenko. Ministrul Serghei Lavrov respinge acuzațiile

30 Mai 2018, 11:29 // În lume

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins acuzaţia Ucrainei potrivit căreia Moscova se află în spatele uciderii jurnalistului rus Arkady Babcenko la Kiev, apreciind că acuzaţia face parte dintr-o campanie dusă împotriva Rusiei, relatează TASS, citată de miercuri Reuters. 

Babcenko, un critic al preşedintelui Vladimir Putin şi un corespondent de război binecunoscut în Rusia, a fost împuşcat mortal marţi în Ucraina, unde se refugiase de teama că ar putea fi asasinat.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a afirmat într-o postare marţi seara pe o reţea de socializare că este convins că ceea ce el a numit "maşina totalitară rusă" nu l-a iertat pe Babcenko pentru onestitatea acestuia, scrie Agerpres. 

Ziaristul rus Arkady Babcenko a fost împuşcat marţi la Kiev şi a murit în ambulanţă, a anunţat poliţia ucraineană.

Babcenko, un corespondent de război binecunoscut în Rusia, se refugiase în Ucraina de teamă că ar putea fi asasinat. Reuters reaminteşte că jurnalistul în vârstă de 41 de ani era un fost luptător în războiul din Cecenia care criticase bombardamentele ruse asupra oraşului sirian Alep şi considera că Rusia se face vinovată de agresiune împotriva Ucrainei.

"Prima şi cea mai probabilă versiune este activitatea sa profesională", a declarat despre anchetă Andrei Krîşenko, şeful poliţiei din Kiev. El a precizat că soţia lui Babcenko este în stare de şoc şi anchetatorii nu pot discuta cu ea. Într-o conferinţă de presă televizată, poliţia a prezentat şi portretul-robot al unui suspect - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani, cu barbă căruntă, purtând o şapcă.

VEZI ȘI:

Un jurnalist rus, împușcat MORTAL la Kiev. Ce se cunoaște despre crimă (Portret ROBOT)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile