Logo Realitatea.md

Klaus Iohannis a trimis o delegație la Chișinău

14 Iunie 2019, 12:11 // Politica

O delegație din România a fost trimisă la Chișinău de către președintele român Klaus Iohannis. Din aceasta fac parte, în primul rând, Bogdan Aurescu, consilierul președintelui pentru politică externe, dar și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

Cei trei oficiali se vor întâlni cu „forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei”. Cel puțin așa scrie în comunicatul de presă publicat de Administrația Prezidențială de la București.

„În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european. România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Președintele României a expediat o scrisoare Consiliului European și Comisiei Europene cu privire la situația din Republica Moldova

Parlamentul României ar putea adopta o Declarație privind situația din Republica Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile