Logo Realitatea.md

Krasnoselski, la Moscova: Dreptul transnistrenilor la suveranitate și statalitate a regiunii este garantat istoric (FOTO)

21 Noiembrie 2017, 16:35 // Politica

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că dreptul transnistrenilor la suveranitate și statalitate regiunii este garantat istoric. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru pnp.ru, în timp ce așa-numitul președinte al regiunii separatiste se află la Moscova într-o vizită de lucru. 

Foto: president.gospmr.org

De menționat că astăzi, la Moscova, a fost organizată masa rotundă cu tema „Baza politică și juridică pentru recunoașterea internațională a independenței Transnistriei”. Astfel, Krasnoselski nu a ezitat să menționeze că această problemă este una foarte importantă și că urmează a fi discutată pe toate platformele existente. 

„Am spus în repetate rânduri și continui să insist asupra faptului că orice instanță internațională imparțială va confirma legitimitatea acestor motive. Intenția transnistrenilor de a căpăta statalitate reprezintă dreptul nostru istoric”, a menționat acesta.

El a atras atenția asupra faptului că, după prăbușirea Uniunii Sovietice, comunitatea mondială a recunoscut independența fostelor republici sovietice în interiorul granițelor lor: „RSSM atunci nu mai exista, iar prin decizia Parlamentului din 23 iubie 1990, Moldova și Transnistria au fost împărțite, adică au drepturi egale”.

"Evenimentul de astăzi reprezintă o altă ocazie de a ne expune poziția, de a exprima faptele, de a veni cu argumente. Ne așteptăm ca discuția la care sunt invitați oameni de știință, experți, oficialități din Transnistria și Rusia să ne permită să identificăm noi direcții practice de lucru ce urmează a fi întreprinse pentru recunoașterea Transnistriei”,a subliniat acesta.

Realitatea.md amintește că acum câteva zile, Vadim Krasnoselski a fost la Moscova să ceară ajutorul și susținerea lui Rogozin.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia