Logo Realitatea.md

Krasnoselski critică dur activitatea lui Dodon și PSRM, în prezența ambasadorului rus: „Unde-s promisiunile făcute Rusiei?” (VIDEO)

11 Februarie 2020, 14:40 // Politica

Liderul separatist de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a criticat dur activitatea șefului statului, Igor Dodon, și a PSRM în ansamblu, învinuindu-i de faptul că nu se țin de promisiunile făcute Federației Ruse, deși toată puterea în stat este controlată acum de socialiști.

„Eu l-aș sfătui pe Igor Dodon să se gândească la altceva, la promisiunile pe care le-a făcut Federației Ruse. Este vorba de instituirea limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, revenirea pe piața mass-media a televiziunilor ruse, crearea școlilor cu predare în limba rusă pe teritoriul statului vecin, fiindcă aproapte toate au fost închise. Socialiștii au venit la putere, dar unde-s promisiunile. Unde-s? Acum ei dețin toată puterea, de ce nu fac ceea ce au promis?”, a spus așa numitul președinte din regiunea separatistă din stânga Nistrului.

Krasnoselski este nemulțumit și de faptul că în școlile din Moldova este studiată „Istoria Românilor”, atenție nu „Istoria României”, dar „Istoria Românilor”. „Limba română, simbolurile românești. Statul merge în direcția celor a căror istorie o învață. Totul este foarte simplu, nu trebuie să trăim cu iluzii. Dacă în Moldova este studiată „Istoria Federației Ruse”, ar fi vorbit în limba rusă, ar fi fost totul clar, dar așa timp de 30 de ani este studiată „Istotia Românilor”, se vorbește limba română. Ordinul privind calea Basarabiei vine din România”, a mai afirmat Krasnoselski.

Liderul separatist a mai declarat că Transnistria nu trebuie văzută ca o ancoră, care ar opri Unirea Basarabiei cu România, deoarece generația actuală crește „având vectorul îndreptat spre România”, făcând referire la datele sondajelor, care arată că numărul unioniștilor a crescut în ultimii ani, ajungând la 30%. Astfel, Krasnoselski spune că, în acest condiții, nici Transnistria nu mai poate schimba ceva, deoarece așa ar fi educată societatea de pe malul drept al Nistrului prin predarea „Istoriei Românilor” și studierea limbii române.

Vadim Krasnoselski l-a mai învinuit pe Dodon că nu întreprinde nimic din tot ceea ce a propus că va face atunci când socialiștii vor ajunge la guvernare.

Menționăm că, la evenimentul unde liderul de la Tiraspol a vorbit despre aceasta, a fost prezent și Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnițov, căruia Krasnoselski i-a mulțumit „pentru ajutorul și grija pe care o poartă Federația Rusă cetățenilor din Transnistria ”.

Sursa Video: tv.pgtrk

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile