Logo Realitatea.md

Krasnoselski s-a întâlnit cu Kozak. A acuzat Chișinăul de decizii unilaterale care ar crea probleme locuitorilor din stânga Nistrului

31 Ianuarie 2020, 10:38 // Politica

Administrația Prezidențială rusă, a avut o întâlnire cu așa zisul președinte al Trananistriei Vadim Krasnoselski. Mai exact, acesta s-a întâlnit cu șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozakunde au discutat pe larg aspecte relevante ale „cooperării ruso-transnistrene” în diferite domenii.

„O atenție deosebită a fost acordată situației emergente în procesul de negociere dintre Transnistria și Moldova. Am vorbit despre tendințele negative asociate problemelor nerezolvate ale mai multor situații acute de lungă durată, precum și despre noile probleme cu care se confruntă locuitorii din Transnistria în legătură cu acțiunile unilaterale ale Moldovei”, se arată într-un comunicat de presă al așa zisei instituții prezidențiale din regiunea transnistreană, scrie presa din regiune.

Interlocutorii au fost de acord cu privire la necesitatea implementării rapide și depline a acordurilor încheiate anterior și inacceptabilitatea creării de complicații artificiale la toate nivelurile procesului de negociere. Părțile au vorbit în favoarea bunei funcționări a formatului internațional „5 + 2” de negociere și organizarea de întâlniri periodice

Discuția de lucru a continuat cu un schimb detaliat de opinii cu privire la dezvoltarea cooperării comerciale și economice, inclusiv în ceea ce privește creșterea comerțului reciproc între „cele două țări”.

Vadim Krasnoselski și Dmitri Kozak au examinat perspectivele punerii în aplicare a mai multor proiecte sociale și umanitare destinate să sprijine cetățenii ruși și compatrioții care trăiesc în regiunea separatistă. De asemenea, au discutat parametrii „cooperării ruso-transnistrene” în cadrul evenimentelor dedicate celei de-a 75-a aniversări a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul reuniunii, interlocutorii au prezentat planurile de „cooperare bilaterală” din acest an, fiind de acord să continue un dialog de lucru pe întregul spectru de domenii de cooperare între Transnistria și Rusia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile