Logo Realitatea.md

Kremlinul vrea să pară inocent. Cum a comentat reducerea atribuțiilor președintelui pusă la cale de coaliția „Șordon”

04 Decembrie 2020, 16:35 // În lume

Rusia nu se implică în procesele politice ale Republicii Moldova. Este vorba despre treburile interne ale acestei țări. Potrivit Ria.ru, declarațiile aparțin lui Dmitri Peskov, purtătorului de cuvânt al liderului Kremlinului, Vladimir Putin.

„Tot ce se întâmplă în Republica Moldova sunt treburile interne ale acestei țări. Da, într-adevăr, președintele Igor Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu alegerile prezidențiale, însă el, evident, că nu oprește lupta politică. Tot ce se întâmplă acolo în cadrul acestei lupte politice reprezintă în exclusivitate treaba Moldovei”, a declarat Peskov.

Ria.ru scrie că așa a răspuns purtătorul de cuvânt la întrebarea jurnaliștilor, dacă a coordonat sau nu Igor Dodon acțiunile sale privind reducerea atribuțiilor președintelui Republicii Moldova.

„Inclusiv, în relația cu alte țări, Rusia nu se implică în procesele politice în niciun caz”, a mai scris portalul rus citat cu referire la declarațiile lui Peskov.

Amintim că în ședința de joi, 3 decembrie curent, pe fondalul protestului opoziției din sala plenului, deputații PSRM, ȘOR și „Pentru Moldova” au votat în ambele lecturi proiectul de lege al socialiștilor privind trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului. În fața Parlamentului, la fel a avut loc un protest organizat de PAS la care s-au alăturat și susținători ai Platformei DA, și ai Partidului Nostru.

Scandările nu au adus niciun rezultat. Însă președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat un nou protest pentru ziua de duminică, 6 decembrie, în PMAN împotriva coaliției nescrise „Șordon”.

CITEȘTE ȘI:

Un ex-vicedirector SIS dă de înțeles că președintele fără SIS va avea ochii și mâinile legate

Periculos! Kremlinul vrea să istovească Moldova. Tănase: „Trebuie să fim gata că vom asista curând la provocări”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile