Logo Realitatea.md

La Bender, ca-n vestul sălbatic: Un individ a provocat un accident, după care a împușcat mortal un trecător. A tras și în forțele de ordine

14 Februarie 2018, 10:15 // Societate

În seara de ieri, locuitorii orașului Bender au anunțat oamenii legii privind focurile de armă pe strada unui cartier. Informația a parvenit în jurul orei 19.00. Ajunși la fața locului, polițiștii s-au confruntat cu rezistență armată din partea unui bărbat, care anterior a provocat un accident și a tras din armă într-un trecător. 

Foto: novostipmr.com

Încercând să fugă, suspectul a început să tragă din armă în polițiști, apoi s-a baricadat în subsolul unui bloc locativ. La fața locului se aflau câteva echipaje de poliție și un grup de investigare-operativă. Pentru a evita accidentele, teritoriul adiacent a fost înconjurat, traficul a fost oprit. Cu toate acestea, bărbatul nu a reacționat la convingerea de a opri acțiunile ilegale și de a se preda.

Incidentul a fost provocat de un bărbat în vârstă de 65 de ani din orașul Bender. Potrivit poliției, acesta a provocat un accident rutier, după care a încercat să fugă de la fața locului. Fiind observat de trecătorii care s-ar fi oferit să-l ajute, acesta a fost nevoit să se oprească. 

„Într-un moment, între bănuit şi un bărbat s-a iscat o ceartă, iar șoferul a scos arma şi a tras în trecător. Bărbatul rănit a murit la spital”, susține  așa-zisul minister de interne din regiune.

După aproximativ două ore s-a decis reținerea în forță a bărbatului. În urma operațiunii nimeni nu a avut de suferit.

Bărbatul a fost reținut. Potrivit administrației din regiune, deocamdată nu se cunoaște care a fost cauza comportamentului violent a acestuia. De menționat că ieri suspectul și-a celebrat jubileul. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile