Logo Realitatea.md

La Brașov a fost inaugurată expoziția „Republica Moldova Prezintă”

14 Iunie 2019, 14:27 // Economie

Circa 100 de companii autohtone își prezintă produsele la Expoziţia „Republica Moldova Prezintă”, care se desfăşoară în Piața Sfatului din județul Brașov, România, în perioada 14-16 iunie 2019.

Foto: chamber.md

Evenimentul este la cea de a II-a ediție și are drept scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii Republicii Moldova, amplificării relațiilor comercial- economice cu România.

Expoziția întrunește circa 100 de participanți, dintre care 20 de companii din sectorul vinicol, producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate sectoarele economiei naționale, domeniul agro-alimentar, textil, întreprinderi mici şi mijlocii, gospodării țărănești, meşteşugari, companii din stânga Nistrului.

În discursul de inaugurare a expoziției, Sergiu HAREA, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a menționat că: „Prin evenimentul de astăzi ne propunem contribuirea la consolidarea și îmbunătățirea relațiilor economice dintre companiile din Republica Moldova și potențiali parteneri din România, prin încurajarea competitivității produselor și serviciilor, prin crearea unei platforme de discuții și prezentarea oportunităților de cooperare. România a fost și s-a menținut pe parcursul ultimilor ani în top-ul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova”.

Expoziția este organizată de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Primăria județului Brașov în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului.

Programul evenimentului include expoziția propriu-zisă, întrevederi B2B care le vor permite agenților economici autohtoni să aibă întrevederi cu potențialii parteneri și să stabilească relații de colaborare, master class pentru Horeca organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului susținut de Președintele Asociației Somelierilor din Moldova și programul cultural care presupune un concert susținut de către Alex Calancea Band și Lupii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile